4 portii
2-3 caserole mari cu capsuni
aproximativ 5 linguri de zahar, dupa gust
10 linguri de otet balsamic Messino
o pastaie de vanilie
400 g branza mascarpone
4-5 frunze proaspete de menta sau busuioc
Puneti toate fructele intr-un bol si presarati deasupra zahar cu generozitate, apoi turnati otet balsamic Messino.
Amestecati bine si lasati la marinat pana la doua ore. Introduceti apoi semintele de vanilie in branza mascarpone si indulciti compozitia, dupa gust, cu putin zahar. In final asezati o gramajoara consistenta de mascarpone pe o farfurie si acoperiti-o din abundenta cu capsuni impreuna cu aromatul sos balsamic rezultat. Cu putina menta sau busuioc presarat deasupra, veti obtine o aroma proaspata.
P.S. Daca va mai raman ceva capsuni si sos marinat, zdrobiti totul, congelati pentru 2 ore si jumatate si veti obtine un frape delicios.
dupa J. Oliver