Bottarga Trikalinos - cel mai fin caviar mediteraneean
Bottarga Trikalinos - cel mai fin caviar mediteraneean.
BOTTARGA (Italiană), KARASUMI (Japoneză) sau AVGOTARAHO (Greacă) este o delicatesa din icre de chefal sau ton, presate si uscate.
Din 1856 familia Trikalinos a produs si a vandut icrele de chefal Bottarga cunoscute in Grecia ca Avgotaraho, o delicatesa din icre de chefal sarate care vine din Grecia si Egiptul antic. Reteta secreta de conservare a icrelor de chefal folosind briza marii, uscarea sub soarele Mediteranean si imbracarea cu un strat protector de ceara naturala este transmisa cu sfintenie fiului de catre bunic de patru generatii in familia Trikalinos. In prezent Trikalinos Grey Mullet Bottarga este considerate cea mai fina Bottaraga greceasca din lume.
Rezultatele cercetarii realizate în colaborare cu Universitatea Harokopio si publicate în Jurnalul de agricultură şi chimie alimentară, a arătat că Trikalinos Bottarga este un aliment cu o mare valoare nutritionala, oferind cantităţi semnificative de proteine, acizi grasi si vitamine. Ea are un profil lipidic sănătos demonstrat si de raportul de omega 3 vrs omega 6, în timp ce reactivitatea antiplachetara a uleiului indică un potențial antitrombotic putativ, care a fost verificat recent în colaborare cu Institutul Pasteur din Grecia. Rețineți că acizii grași omega 3 ajuta la mentinerea unui sistem cardiovascular sănătos, întotdeauna combinat cu o dieta echilibrata si un stil de viață sănătos.
Astăzi Trikalinos Co are o distribuţie a produselor sale atât în Grecia şi în străinătate şi aplică o strategie de creştere în restaurante, baruri şi magazine de delicatese din întreaga lume. Trikalinos Grey Mullet Bottarga a fost apreciata ca unicat de bucătari celebrii ca Ferran Adria, care a inclus-o în cele mai rafinate 30 de produse din lume, în publicația colaboratorul său, intitulata: "Fragile Feast, routes to Ferran Adria” - „Festinuri Delicate, drumuri spre Ferran Adria", considerând Trikalinos Avgotaraho ca alternativă la caviar.
Alan Richman, jurnalist castigator al Premiului James Beard, a spus ca „ numele Trikalinos inseamna pentru icrele din Grecia ceea ce este Petrossian pentru caviarul rusesc.”
Comentarii
Nici un comentariu momentan!
Lasă comentariul tău