ULEIUL DE MASLINE SI DIETA MEDITERANEANA

Uleiul de masline (extravirgin) baza piramidei alimentare in dieta meditaraneana

Termenul "Dieta mediteraneană", a fost descoperit în 1991 de către fiziologul american Ancel Keys, care a vrut să descrie obiceiurile alimentare ale țărilor mediteraneene. În cercetarea sa, el a observat că locuitorii din bazinul Marii Mediterane traiesc mai mult si sunt mai putin susceptibili de a dezvolta boli de inima. Doi ani mai târziu, oamenii de stiinta de la Harvard Medical School, în colaborare cu Oficiul European de a Organizației Mondiale a Sănătății, au prezentat la Cambridge "Piramida Dietei mediteraneane ".
La baza piramidei alimentare se află uleiul de masline, care se propune ca principala sursă grasimi sanatoase si inlocuitor pentru unt si margarina. De asemenea, dieta mediteraneană se caracterizează prin abundența de fructe, legume si consumul zilnic de brânză și iaurt cu continut scazut de grasimi. Consumul de pește, carne de pasăre și carne roșie este redus la cantitati limitate . În cele din urmă, vinul roșu, două pahare pentru barbati si unul pentru femei, este recomandat zilnic la masă principală.

Astăzi, dieta mediteraneană nu este doar recunoscuta la nivel mondial pentru proprietatile sale benefice asupra sănătății umane, dar și ca un bun cultural. Pentru aceasta, în anul 2010, UNESCO a inclus DIETA MEDITERANEANA în lista patrimoniului cultural al umanității.

0755110916 sau 0773982831

Vrei promotii?

Afli primul de reduceri