DIETA MEDITERANEANA IN ANTICHITATE SI PREZENT

rezultate cercetari, studii efectuate, dieta meditaraneana

Jurnalul de Etnofarmacologie a publicat pe 6 ianuarie a.c un studiu scris de profesorul John Wilkins de la Universitatea Exeter, un expert în istoria de alimente și medicamente în cultură greco-romane. Profesorul Wilkins descrie in acest studiu practicile lui Galen de Pergam, care reflectă îndeaproape pe cele ale avocaților dietei mediteraneene moderne.

Născut în 129 d.Hr., Galen s-a bazat foarte mult pe medicina preventiva ca o metodă de tratament. Medicul personal al mai multor împărați, el a văzut nutriția ca egalul farmacologiei în menținerea unei stari bune de sănătate pe durata de viață a unui individ.

Potrivit Wilkins, Galen a fost cunoscut pentru ca initia pacientii in dieta mediteraneeana , recomandand consumul de ulei de masline, peste si utilizarea condimentelor, cum ar fi ghimbir sau piper.

 

Un studiu recent din opt țări europene (Spania, Italia, Cipru, Germania, Belgia, Ungaria, Estonia și Suedia)  a arătat ca la copiii care adopta o dieta mediteraneana riscul de a fi supraponderali sau de a dezvolta obezitate se reduce cu 15%.

Rezultatele studiului realizat de Dr. Gianluca Tognon de la Universitatea din Gothenburg, Suedia au fost mai întâi prezentate la Congresul European privind obezitatea la Sofia, Bulgaria în luna iunie anul trecut. Cercetatorii au analizat datele colectate in cadrul un proiect european care a durat din septembrie 2006 până în februarie 2012, cu scopul de a evalua problema obezității la copii.

sursa : www.oliveoiltimes.com

0755110916 sau 0773982831

Vrei promotii?

Afli primul de reduceri